De Koets

Een verhaal op zich! Stineke had hem opgeduikeld. Een gemotoriseerde koets die als omnibus werd gebruikt o.a. in Duitsland. Het zag er leuk uit, we bestelden er drie. Met drie van de vier leden zijn we aan het project begonnen. Ons vierde lid was slimmer en bedacht zich nog eens. In feite was hij niet bedoeld voor de poppenhuiswereld.

De eerste gemotoriseerde Benz koets was meer een ruw bouwpakket. De kwaliteit van het hout slecht. Grote gedeeltes waren van papier/karton. Wat een geklooi om er wat moois van te maken, oplossingen te vinden voor wat er niet was of onvoldoende, of zo zwak dat het brak. Met veel humor en een grote dosis volharding is hij klaar. Karton werd vervangen voor leer en koper. Er kwam verlichting in. De wielen konden draaien en het stuur kon rond.

Puh wat een klus!

Eindelijk klaar liet een bewonderaar hem uit zijn vingers glippen en dan staan de tranen te dringen. Opnieuw demonteren, nieuwe onderdelen snijden lakken en bevestigen. Gelukkig is hij af en staat op de glazen plaat.

Mijn chauffeur Heinrich was niet zo blij dat zijn trouwe paard op stal kwam te staan en pakt soms naar de fles. Hier wordt hij een stukje vrolijker door. Of dat verstandig is…………..?

Zo tuft hij met zijn omnibus rond.